Innbrudd på idrettshøyskolen

Denne helgen ble Norges Idrettshøgskole (NIH) utsatt for innbrudd. Gjerningsmennene fikk blant annet med seg en safe og flere prosjektorer.

Publisert Sist oppdatert

– Det ser ut som innbruddstyvene har vært her både på lørdag og søndag. Først for å rekognosere, og så for å gjøre innbruddet, sier kommunikasjonssjef ved Norges Idrettshøgskole (NIH) Karen Christensen i en kommentar til Universitas.

Flere gjerningsmenn

Tyvene fikk med seg en safe fylt med adgangs- og parkeringskort. På grunn av safens størrelse og vekt antar man at det har vært mer enn én gjerningsmann. Safen ble kastet ned en trapp, og dette har i tillegg ført til betydelige skader på trappen.

Utbyttet fra det frekke innbrudet besto dessuten av minst fem mobiltelefoner, fire prosjektorer, tre diktafoner, to videokameraer, én bærbar PC og ett trådløst headsett.

Den samlede verdien på tyvegodset er ukjent.

Brutt opp ståldør

Lise Sofie Woie, administrerende direktør ved NIH, forteller at gjerningsmennene har kommet seg inn ved å klippe låsen på en port i et anleggsgjerde. Deretter har de revet opp en tredør og brutt seg gjennom en ståldør.

– Vi vet ikke hvordan de har fått det til, men det er kraftige merker på døren, sier Woie.

Etter å ha kommet gjennom ståldøren var tyvene inne på NIH. Her har de tatt seg videre til Servicetorget der tyveriet har funnet sted. Politiet antar at innbruddstyvene har brukt samme rute da de flyktet.

– Gjerningsmennene har trolig hatt en bil på baksiden, sier åstedsgransker fra Majorstua politistasjon Asgeir Bjørgum, til Universitas.

Han var eneste politimann på åstedet.

Unngikk alarm

Natt til mandag, klokka 03.43, ble det utløst en alarm.

– Alarmen som ble utløst er bare lokal. Den har ingen direkte kobling mot noe vaktselskap eller til politiet, men vises kun i vår hendelseslogg. Det er enkelte plasser på NIH som har systemer koblet internt og til vaktselskap, men innbruddstyvene har klart å unngå disse alarmene, sier Woie.

Sårbare for innbrudd

Det er ikke første gangen NIH opplever innbrudd.

– Det har vært enkelte mindre innbrudd ved NIH tidligere, men de har gjerne skjedd på dagtid. Det at vi er en byggeplass nå gjør oss nok mer sårbare for tyverier. Det er naturlig at vi nå gjør en ny vurdering av nødvendigheten for ytterligere tiltak for å ivareta sikkerheten, sammen med Statsbygg, som er byggherre for rehabiliteringsprosjektet, sier Woie.

Prosjektet er ventet å stå ferdig i august 2017.

I denne omgang er det lite å gjøre med det frekke tyveriet, annet enn å vente.

– Det neste som skjer er at vi skriver en rapport og en anmeldelse på vegne av skolen. Etterforskningsavsnittet på Majorstua vil så vurdere videre steg i etterforskningen, sier Bjørgum.

Det er for øyeblikket ingen mistenkte i saken.

Powered by Labrador CMS