AUTOMATVÅPEN FUNNET: I et skap i kjelleren på Humanistisk Fakultet på Universitetet i Oslo fant politiet fredag formiddag et automatvåpen.

Automatvåpen funnet på UiO

Fredag formiddag ble det funnet et automatvåpen i kjelleren på Humanistisk Fakultet på Universitetet i Oslo. Politiet tar saken svært alvorlig.

Publisert Sist oppdatert
AUTOMATVÅPEN FUNNET: I et skap i kjelleren på Humanistisk Fakultet på Universitetet i Oslo fant politiet fredag formiddag et automatvåpen.

Våpenet ble funnet i et av skapene i kjelleren på Humanistisk Fakultet (HF). Politiet sier til NRK at våpenet som ble funnet var et automatvåpen av typen AG3.

– Våpenet ble funnet i et skap som sannsynligvis tilhører en av studentene, sier operasjonsleder i Oslo-politiet Kjell Hjulstad.

*OPPDATERT:* I følge VG sier politiet at de mottok en henvendelse fredag og etter dette bestemte seg for å gjennomgå skapene. Operasjonsleder Kjell Hjulstad ville ikke svare på om våpenet var ladet, eller om det ble funnet ammunisjon i skapet.

I følge NRK ble våpenfunnet gjort i forbindelse med en rutinesjekk av skapene på HF.

I følge Hjulstad har politiet ingen grunn til å tro at våpenfunnet har noen sammenheng med terrorangrepene i Oslo og på Utøya.

– I forhold til det som har skjedd i Oslo og på Utøya i senere tid, ser vi ingen sammenheng mellom funnet og terrorangrepet, understreker Hjulstad ovenfor NRK.

Ingen er så langt pågrepet i saken, men politiet ser alvorlig på funnet og etterforsker videre.

Rektor ved UiO Ole Petter Ottersen vil ikke kommentere saken til NRK, men bekrefter at det er gjort et våpenfunn.

– Dette er vanskelig for meg å tolke. Det er politiet som må håndtere denne saken og derfor har vi overlevert den til dem, sier Ottersen.

Powered by Labrador CMS